Kthehu lart

Nanoteknologjia do të na mundojë të shohim natën

Nanoteknologjia do të na mundojë të shohim natën GazetaExpress

Nanoteknologjia mund t’i mundësojë njerëzve të shohin natën me anë të syrit të tyre, shkruan Insajderi.

Njerëzve mund t’i ofrohet fuqia e super vizionit, e cila i lejon ata të shohin në errësirë.

Nanogrimcat e vendosura në syrin ruaj i rrisin aftësitë e juaja natyrale përtej gamës normale të ngjyrave dhe të lejon të shohësh rrezet infra të kuqe.

“Ne mund t’i ofrojmë njerëzve mundësinë të shohin natën, pa përdorur dylbitë e veçanta,”- tha shkencëtari Dr.Tian Xue.

Bashkë me zgjerimin e aftësive natyrale Dr. Xue tha se kjo teknikë mund të përdoret edhe si trajtim për njerëzit daltonit dhe të paaftë për ta perceptuar ngjyrën e kuqe.

Ngjyrat që njeriu mund t’’i shoh normalisht janë vetëm një fraksion i vogël i spektrit elektromagnetik, i cili përfshinë dhe rrezet infra të kuqe dhe ultravjollce.

Shkencëtarët besojnë se në të ardhmen nanoteknologjia mund të përdoret për shërbime sigurie dhe ushtarake, por tani kjo formë e teknologjisë do të vazhdoj të testohet duke përdorur primatë të tjerë.

    Data: 01 Mars 2019 02:21
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera